Det er ikke kun rødbede og sød kartoffel, der fungerer eminent i chokoladekage – det gør squash også!
Det eneste, der afslører squashens tilstedeværelse i den klæge chokoladekage er lidt sporadiske grønne trevler, ellers aner man ikke, at den er der – kagen smager nemlig bare af intens, lækker og kompakt chokoladekage.
Nu er det ikke fordi, at grøntsager skal spises via kager og søde sager, men hvis man mener at alt tæller (hvilket det gør) eller bare godt kan lide at sundhedsoptimere lidt her og lidt der, så er denne kage et forsøg værd.
Og ja, så smager den naturligvis også virkeligt godt, det er jo også ret vigtigt…
TIP! Hvis du er til klæg brownie, så stil kagen på køl et par timer eller natten over, inden den serveres.
Til 1 springform
200g revet squash
25g kokosfibre*
20g fedtreduceret mandelmel*
20g kakaopulver
Kornene af 1 vanillestang
½ tsk. Himalayasalt
100g ahornsirup
25g smeltet klaret smør
4 æg
75g mørk chokolade
1. Hak den mørke chokolade groft.
2. Riv squashen groft på et rivejern.
3. Pisk ahornsirup, smeltet klaret smør, æg og vanillekorn sammen.
4. Kokosfibre, fedtreduceret mandelmel, kakaopulver og Himalayasalt tilsættes og røres godt ud i æggeblandingen – det er vigtigt, at der ikke er klumper i dejen. Brug evt. en håndmixer.
5. Tilsæt den revne squash og vend til sidst det hakkede chokolade i dejen.
6. Fordel dejen i en bagepapirsbeklædt springform.
7. Bag kagen i en forvarmet ovn på 175C i ca. 50-60 minutter.
8. Lad kagen køle af inden den spises.
*Kokosfibre og fedtreduceret mandelmel er fedtreducerede og fiberholdige meltyper med helt andre bageegenskaber end almindeligt revet kokosmel og almindeligt mandelmel. Kokosfibre og fedtreduceret mandelmel kan altså IKKE erstattes af almindeligt revet kokosmel eller almindligt mandelmel. De to meltyper (kokosfibre og fedtreduceret mandelmel) kan dog fint erstattes af hinanden, hvis du fx kun har den ene type mel på hånden eller også med fx fedtreduceret sesammel (fedtreduceret sesammel gør sig dog bedst i det salte køkken).
Kunne du li’ opskriften?
Du finder mange flere lignende opskrifter i mine eBøger, som alle netop nu er sat ned med min. 50%!
Se de forskellige titler, priser og se uddrag fra bøgerne – med masser af gratis opskrifter! – lige her i min shop.
Tilmeld dig mit nyhedsbrev!
Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få lækre opskrifter og viden om naturlig sundhed leveret direkte i din indbakke.
Lige nu får du en rabatkode, så du kan spare 25% på din første konsultation samt eBogen ‘Boost dit immunforsvar’, når du tilmelder dig – tilmeld dig her
Har du spørgsmål til opskriften eller har du måske afprøvet den og vil du fortælle, hvad du synes om den?
Skriv meget gerne en kommentar nedenfor – jeg ser frem til at høre fra dig!
Disclaimer: Information, råd og opskrifter i dette blogindlæg kan ikke stå i stedet for diagnosticering, behandling og vejledning hos egen læge og følges på eget ansvar.