Hvis ikke man bliver glad i låget af at kigge på den farverige broccolisalat, så tror jeg nok, at man bliver det, når man smager den!
Sprød broccoli, blød og sød grillet peberfrugt og syrlig-sød mango – den er bar et hit!
Salaten serveres med hakkebøffer (lavet af kylling) og bløde løg.
TIP! Salaten er også virkeligt lækker til laks og fast hvid fisk samt skaldyr.
Til 2 personer
Hakkebøffer med bløde løg
400g hakket kyllingekød
Himalayasalt og groftkværnet sort peber
Klaret smør til at stege i
300g løg
Broccolisalat
1 stort hoved broccoli
2 røde peberfrugter
1 stor mango
50g mandler, tørristede
Salatdressing af mild olivenolie, citronsaft og havsalt
Broccolisalat – trin 1
1. Halver peberfrugterne og fjern stilk, frø og frøstole.
2. Læg de halverede peberfrugter, med skærefladen nedad, på en bagepapirsbeklædt bageplade eller i et let smurt ovnfast fad.
3. Grill peberfrugterne i ovnen på højeste varme og grillfunktion.
4. Peberfrugterne skal blive sorte og boblende i skindet – det kan godt tage 15-20 minutter. Hold øje med dem undervejs.
5. Når peberfrugterne er sorte og boblende, tages de ud af ovnen.
6. Kom peberfrugterne op i en gryde og sæt låg på – afkølingsprocessen i den lukkede beholder bidrager til nemmere fjernelse af skindet efterfølgende.
7. Træk skindet af de afkølede peberfrugter.
Broccolisalat – trin 2
1. Rens broccolien.
2. Findel kronen i buketter og skær dem i små mundrette stykker.
3. Skræl stokken og skær den i små mundrette stykker.
4. Kom broccolistykkerne op i en stor skål og overhæld kålen med en dressing af olivenolie, citronsaft og havsalt.
5. Brug dine hænder til at gnide/massere dressingen let ind i kålen.
6. Skræl mangoen og skær kødet fra stenen.
7. Skær mangokødet i mundrette strimler og bland dem sammen med broccolien.
8. Skær de afkølede, grillede og nu skindfri peberfrugter i strimler.
9. Bland peberfrugtstrimlerne sammen med broccoli- og mangosalaten.
10. Hak mandlerne groft og stil dem til side.
Hakkebøffer med bløde løg
1. Pil løgene, halver dem og skær dem i tynde skiver.
2. Form kyllingekødet til to store eller fire små hakkebøffer og krydr godt med salt og peber.
3. Steg bøfferne i rigeligt klaret smør, til de er gennemstegte.
4. Tag bøfferne af panden og tilsæt løgene – skrab godt rundt i bunden, så al den lækre kødsaft og smag bliver opsuget af løgene.
5. Lad løgene stege under omrøring til de er blevet brune, lækre og bløde.
Retten samles
1. Server hakkebøfferne med bløde løg og broccolisalat – husk at drysse salaten med de hakkede mandler inden servering.
Kunne du li’ opskriften?
Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få lækre opskrifter og viden om naturlig sundhed leveret direkte i din indbakke.
Lige nu får du eBogen ‘Boost dit immunforsvar’ samt mailserien ‘De 7 bedste tips til en vinter med færre sygedage’ , når du tilmelder dig – tilmeld dig her
Har du spørgsmål til opskriften eller har du måske afprøvet den og vil du fortælle, hvad du synes om den?
Skriv meget gerne en kommentar nedenfor – jeg ser frem til at høre fra dig!
Disclaimer: Information, råd og opskrifter i dette blogindlæg kan ikke stå i stedet for diagnosticering, behandling og vejledning hos egen læge og følges på eget ansvar.