Verdens bedste leverpostej med ristede løg!
…og jeg har naturligvis bevis for min påstand.
Beviset (über dobbeltblindt, randomiseret og kontrolleret) er, at jeg nåede at spise ca. et halvt fad leverpostej, inden jeg opdagede, at jeg da vidst manglede noget brød under.
Det kan man da kun komme til, når der er tale om ‘verdens bedste leverpostej’, ikke?
Om det i sandhed er verdens bedste leverpostej (eller ej), er nok en smagssag, men det er i hvert fald den bedste leverpostej, jeg kan mindes at have smagt. Overhovedet.
Men prøv selv opskriften af og lad mig gerne høre, hvad du synes.
Leverpostejen kan naturligvis spises hele året, men vil helt sikkert imponere på julefrokostbordene i løbet af december.
Til 2 små ovnfaste fade á ca. 15 x 20 cm
400g kalvelever
150g groftrevet løg
3 æg
100g klaret smør, smeltet
1 stor spsk. carobsirup erstat evt. med daddelsirup eller andet sødemiddel
50g mandelmel (af blancherede mandler)
10g fedtreduceret sesammel
2 tsk. løgpulver
1-2 tsk. Himalayasalt
1. Blend leveren i en foodprocessor til den minder om en fin og cremet leversmoothie (nam!).
2. I en skål røres levermassen sammen med revne løg, æg, smeltet smør, carobsirup, mandelmel, sesammel, løgpulver og Himalayasalt.
3. Lad levermassen stå et par minutter og rør igennem en sidste gang.
4. Fordel levermassen i de ovnfaste fade og stil dem i en forvarmet ovn på 160C.
5. Stil et stort ovnfast fad i bunden af ovnen og fyld det med vand. Normalt bages leverpostej ofte i en bradepande med vand, men det havde jeg ikke. Fadet med vand i bunden af ovnen fungerede perfekt.
6. Bag leverpostejen i ca. 60-90 minutter alt afhængig af, hvor ‘gennembagt og tør’, du ønsker din postej.
Som du fik indtryk af ovenfor (hmm…) kan leverpostejen sagtens spises naturel, men den kan også toppes med (gerne skammelige mængder) sprøde ristede løg!
For at lave sprøde, ristede løg skal du bruge
Så mange løg, som I kan spise (min. 1 pr. pers.)
Fedtreduceret sesammel
Himalayasalt
Klaret smør
1. Pil løgene og skær dem i meget fine ringe – brug gerne et mandolinjern.
2. Nulr løgringene fra hinanden og læg dem på en tallerken.
3. Drys løgringene med sesammel og vend dem godt rundt.
4. Steg løgene i rigeligt med klaret smør på en middelvarm pande – jo færre løg på panden, jo sprødere bliver de (man kan dog også godt stege større portioner af gangen med ok resultat, hvis man steger over lav varme).
5. Når løgene er lysebrune og fine, lægges de på en tallerken beklædt med fedtsugende papir.
6. Drys løgene med rigeligt Himalayasalt og server straks – fx på leverpostej, fiskefilet, burger eller hvor du ellers normalt kunne finde på at spise ristede løg.
Kunne du li’ opskriften?
Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få lækre opskrifter og viden om naturlig sundhed leveret direkte i din indbakke.
Lige nu får du eBogen ‘Boost dit immunforsvar’ samt mailserien ‘De 7 bedste tips til en vinter med færre sygedage’ , når du tilmelder dig – tilmeld dig her
Har du spørgsmål til opskriften eller har du måske afprøvet den og vil du fortælle, hvad du synes om den?
Skriv meget gerne en kommentar nedenfor – jeg ser frem til at høre fra dig!
Disclaimer: Information, råd og opskrifter i dette blogindlæg kan ikke stå i stedet for diagnosticering, behandling og vejledning hos egen læge og følges på eget ansvar.