Jeg elsker, elsker, elsker farverig mad og derfor vælger jeg altid de mest farverige grøntsager, når jeg handler ind.
Det betyder typisk den lilla spidskål fremfor den grønne, de lilla, gule og hvide gulerødder fremfor de orange osv.
Det er altid sjovt at prøve ‘nye’ varianter af velkendte grøntsager (‘nye’, da de anderledes farvede grøntsager faktisk ofte er ældre sorter, end de grøntsager vi spiser til hverdag).
Det er lidt sjovt at tænke på, at selvom noget ligner et kemisk gennemfarvet eksperiment fra fremtiden (jeg tænker primært på lilla blomkål), så kan det sagtens være helt naturligt fremstillet og samtidigt være super sundt at spise.
Og endda nogle gange sundere eller… anderledes sundt, end de mere afdæmpede typisk grønne og hvide grøntsager. De stærkt farvede grøntsager får nemlig deres farve fra diverse antioxidanter og plantestoffer. Så der kan være ekstra ernæringsmæssige fordele ved at vælge grøntsagerne med det lidt mere festlige udseende.
Om du vælger grøn eller lilla spidskål i denne salat er i øvrigt underordnet for smagen – den smager skønt uanset og også med andre typer sommerkål.
Tilbehør til 2-4 personer
1 mellemstort hoved lilla spidskål
1 lille porre
2 nektariner
2 håndfulde pistacienødder, usaltede og uden skal
Dressing af macadamiaolie eller mild olivenolie, citronsaft og havsalt
Snit kål og porre ultrafint – gerne på et mandolinjern.
Hæld olie, citronsaft og havsalt over kål og porre.
Smag salaten til og lad grøntsagerne marinere lidt.
Skær nektarinerne i fine tern.
Anret kålsalaten på et fad og top med nektarintern og pistacienødder.
Kunne du li’ opskriften?
Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få lækre opskrifter og viden om naturlig sundhed leveret direkte i din indbakke.
Lige nu får du helt gratis mini eBogen ‘1-2-3-IS’, når du tilmelder dig – tilmeld dig her
Har du spørgsmål til opskriften eller har du måske afprøvet den og vil du fortælle, hvad du synes om den?
Skriv meget gerne en kommentar nedenfor – jeg ser frem til at høre fra dig!