Mild og lækker syltetøj med en fantastisk intens bærsmag fra brombær og hindbær.
Syltetøjet er sødet med dadler, som egner sig mesterligt til brug i opskrifter som denne. Dadlerne søder diskret og ‘afrunder og samler’ smagsindtrykket – man kan rent faktisk smage bærrrene og deres lette syrlighed og ikke bare et hvinende sødt frugtsmørrepålæg.
Udover at søde, hjælper dadlerne desuden med at tykne syltetøjet i takt med at de blødgøres og koges ud.
Syltetøjet er perfekt på kiks, knækbrød, boller og bagværk eller rørt op med lidt kokosmælk- eller yoghurt, men det er også godt æltet sammen med marcipan og anvendt i konfekt eller som fyld i fyldte chokolader.
Sidstnævnte minder mig i øvrigt om, at jeg lige vil minde dig om, at det i dag er sidste dag, hvor du kan spare yderligere 25% på mit bogudsalg.
Spar 50-75% på mine bedst sælgende eBøger – spar ekstra 25% t.o.m. søndag d. 26. november kl. 24
Jeg holder ophørsudsalg på 14 af mine bedst sælgende eBøger og lige nu sparer du 50-75% på alle titler.
I anledning af Black Friday sparer du yderligere 25% på alle i forvejen nedsatte priser (Black FriYAY er vidst passende!).
Du kan fx benytte tilbuddet til at købe eBogen ‘Julens bedste opskrifter’ for bare kr. 37,50 – den er i hvert fald top aktuel med den søde juletid, der netop står for døren.
‘Julens bedste opskrifter’ indeholder over 65 opskrifter på bagværk, konfekt og knas uden gluten, mejeriprodukter og hvidt sukker og den koster altså t.o.m. i dag kun kr. 37,50.
Du kan læse mere om bogudsalgets titler, indhold og priser her – husk at du skal trække 25% fra de angivne priser – fx koster ‘Julens bedste opskrifter’ kr. 50 – 25% = kr. 37,50.
Send en mail med din bestilling til mail@sabinemurati.dk, så sender jeg eBøgerne til dig.
Men nu var det jo det daddelsødede bærsyltetøj, som det skulle handle om – opskriften får du her.
TIP! Brombær og hindbær kan sagtens erstattes af andre friske eller frosne bær.
Til ca. 3 dl syltetøj
250g brombær, friske eller frosne
250g hindbær, friske eller frosne
125g tørrede dadler, udstenede
1-4 tomme vanillebælge (brug kornene til noget andet)
1. Klip de udstenede dadler i mindre bidder.
2. Kombiner alle ingredienserne i en kasserolle og bring den i kog.
3. Skru ned for varmen og lad ingredienserne koge sammen over middel varme og jævnlig omrøring.
4. Lad syltetøjet koge sammen til en passende konsistens – det er vigtigt at daddelbidderne koges bløde, da smager bedre sådan og desuden er med til at tykne syltetøjet.
5. Fisk vanillestængerne op af det færdigkogte syltetøj og opbevar det på et skoldet glas.
6. Syltetøjet kan opbevares på køl i 5-7 dage.
Kunne du li’ opskriften?
Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få lækre opskrifter og viden om naturlig sundhed leveret direkte i din indbakke.
Lige nu får du eBogen ‘Boost dit immunforsvar’ samt mailserien ‘De 7 bedste tips til en vinter med færre sygedage’ , når du tilmelder dig – tilmeld dig her
Har du spørgsmål til opskriften eller har du måske afprøvet den og vil du fortælle, hvad du synes om den?
Skriv meget gerne en kommentar nedenfor – jeg ser frem til at høre fra dig!
Disclaimer: Information, råd og opskrifter i dette blogindlæg kan ikke stå i stedet for diagnosticering, behandling og vejledning hos egen læge og følges på eget ansvar.