Hvis du mangler inspiration til sunde retter til din madplan så er denne ret et fantastisk bud – saftige chili-hvidløgsrejer med rosmarinkrydret kartoffelmos og ovnristede grønne asparges.
Jeg knuselsker simpelten ovnristede asparges med masser af chili og citronsaft – det smager sindssygt lækkert og er et super nemt sundt grønt tilbehør!
Til 2 personer
Chili-hvidløgsrejer
350g store rå rejer (rensede og uden skal – evt. med halen på) – ferske eller optøede
4 fed hvidløg
Olivenolie til stegning
Smag til med Himalayasalt, sort peber og chiliflager
Mos
800g søde kartofler
200g rødløg
4 fed hvidløg
2 kviste frisk rosmarin
Olivenolie til stegning
Smag til med Himalayasalt og sort peber
Ristede asparges
800g grønne asparges (2 bdt.)
Smag til med Himalayasalt, sort peber, chiliflager, saften af ½ citron og olivenolie
Mos
1. Vask de søde kartofler grundigt og læg dem på en bagepapirsbeklædt bageplade.
2. Bag dem i en forvarmet ovn på 200C indtil de er bløde og gennembagte – bagetiden vil variere efter kartoflernes størrelse, men typisk vil det tage ca. 40-70 minutter.
3. Pil rødløg og hvidløg og skær begge i fine tern.
4. Pil rosmarinnålene af kvistene og hak dem fint.
5. Brun hvidløg, rødløg og rosmarin af i rigeligt olivenolie (brug gerne ½ dl eller deromkring).
6. Hæld de stegte hvidløg, rødløg og rosmarin samt olivenolien fra panden op i en skål.
7. Når kartoflerne er bagt møre, deles de over på langs og kødet skrabes ud.
8. Kom kødet op i skålen til de stegte løg og mos ingredienserne sammen med en gaffel til en rustik mos.
9. Smag mosen til med Himalayasalt og sort peber.
Ristede asparges
1. Knæk de grønne asparges og fjern den nederste trevlede del.
2. Fordel dem på en bagepapirsbeklædt bageplade.
3. Dryp med olivenolie, citronsaft og krydr med Himalayasalt, sort peber og chiliflager.
4. Vend godt rundt i de grønne asparges, så alle fedtes ind og krydres.
5. De grønne asparges ristes i en forvarmet ovn på 200C i ca. 10-20 minutter alt afhængig af tykkelse og hvor møre, du ønsker dem – vend rundt i de grønne stængler en gang undervejs, for det bedste resultat.
Chili-hvidløgsrejer
1. Pil hvidløgsfedene og hak dem fint.
2. Svits hvidløget af i olivenolie og tilsæt rejerne.
3. Når rejerne er gennemstegte og lyserøde, smages de til med Himalayasalt, sort peber og chiliflager.
Retten samles
1. Anret de ristede asparges og top med kartoffelmos og rejer.
Kunne du li’ opskriften?
Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få lækre opskrifter og viden om naturlig sundhed leveret direkte i din indbakke.
Lige nu får du eBogen ‘Boost dit immunforsvar’ samt mailserien ‘De 7 bedste tips til en vinter med færre sygedage’ , når du tilmelder dig – tilmeld dig her
Har du spørgsmål til opskriften eller har du måske afprøvet den og vil du fortælle, hvad du synes om den?
Skriv meget gerne en kommentar nedenfor – jeg ser frem til at høre fra dig!
Disclaimer: Information, råd og opskrifter i dette blogindlæg kan ikke stå i stedet for diagnosticering, behandling og vejledning hos egen læge og følges på eget ansvar.