Hvis du leder efter lækre måder at få spist flere grøntsager på i det daglige, så kan jeg virkeligt anbefale dig at prøve gulerodsris som tilbehør som erstatning for fx ris, pasta og kartoffelmos.
Gulerødder er fantastisk alsidige, altid nemme at få fat på (og billige!) og de indeholder en lang række vitaminer, mineraler og sunde plantestoffer samt en god portion kostfibre. Man kan bare ikke tabe ved at vælge gulerødder!
Jeg har tidligere forklaret hvorfor jeg er så begejstret for netop stegte gulerodsris i ‘Stegte gulerodsris med andelever‘, så hvis du er nysgerrig på, hvorfor netop denne måde at lave risene på er så genial (det er en game changer for grøntsagsris!), så kan du læse mere der.
Gulerodsrisene serveres til en lækker, fed kylling i karry baseret på kokosmælk og en god karryblanding.
Min ubetingede favoritkarry (når vi snakker mild karry) er ‘Indisk karry’ fra ASA Trading – den er så god!
Ris og karry toppes med tykke kokoschips (eller tynde skiver, er det vel nærmere) og frisk koriander (du kan læse mere om koriander – og hvorfor det er et hamrende sundt drys – i indlægget ‘Viden om – koriander‘).
Til 2 personer
Kylling i karry
300g kyllingeinderfilet eller kyllingebryst
200g løg
4 fed hvidløg
1 ds. kokosmælk á 400 ml
2 dl kyllingefond eller bouillon
Smag til med en god karryblanding, havsalt, kokospalmesukker og limesaft
Kokosolie til stegning
Stegte gulerodsris
800g gulerødder
300g løg
Smag til med havsalt og sort peber
Olivenolie til stegning
I øvrigt
30g tykke ristede kokoschips (de forhandles også under navnet ‘kokossmil’)
1 lille potte frisk koriander
Kylling i karry
1. Pil løgene, halver dem og skær dem i tynde både.
2. Pil hvidløgsfedene og skær dem i tynde skiver.
3. Svits løg og hvidløg af i kokosolie.
4. Skær kyllingen i mundrette bidder.
5. Tilsæt kyllingestykkerne og brun dem let af.
6. Tilsæt 1-2 tsk. karrypulver og vend godt rundt.
7. Tilsæt kokosmælk og kyllingefond og lad retten koge op.
8. Skru ned for varmen og lad retten simre ind under omrøring – jo længere simretid, jo mere cremet bliver saucen.
9. Når du vurderer, at kyllingen er gennemkogt og saucen er blevet lækker og cremet, smages til med evt. mere karry, havsalt, kokospalmesukker og limesaft.
Stegte gulerodsris
1. Skræl gulerødderne og skær dem i grove bidder.
2. Blend gulerødderne til riskornsstørrelse i en foodprocessor.
3. Pil løgene og skær dem i fine tern.
4. Svits løgene af i olivenolie og lad dem steges brune og halvsprøde – det gøres bedst over middel varme og jævnlig omrøring og det tager typisk 15-20 minutter.
5. Når løgene er stegt brune og halvsprøde, tilsættes gulerodsrisene.
6. Steg risene indtil du synes, at de har fået tilstrækkeligt – personligt kan jeg godt lide lidt bid i risene og de får derfor ca. 15 minutter på panden.
7. Smag risene til med havsalt og sort peber.
Retten samles
1. Hak korianderen fint.
2. Anret gulerodsrisene og top med kylling i karry, finthakket koriander og ristede kokoschips.
Kunne du li’ opskriften?
Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få lækre opskrifter og viden om naturlig sundhed leveret direkte i din indbakke.
Lige nu får du eBogen ‘Boost dit immunforsvar’ samt mailserien ‘De 7 bedste tips til en vinter med færre sygedage’ , når du tilmelder dig – tilmeld dig her
Har du spørgsmål til opskriften eller har du måske afprøvet den og vil du fortælle, hvad du synes om den?
Skriv meget gerne en kommentar nedenfor – jeg ser frem til at høre fra dig!
Disclaimer: Information, råd og opskrifter i dette blogindlæg kan ikke stå i stedet for diagnosticering, behandling og vejledning hos egen læge og følges på eget ansvar.