Mandelbaseret tærtebund, fed chokoladecreme og masser af friske bær – det er opskriften på denne virkeligt lækre sommertærte, der passer godt til både eftermiddagskaffen eller den søde afslutning på en god grillmiddag.
Der er ikke tale om en hvinende sød kage (tærtebunden indeholder fx slet ikke sødemidler, men let sødme leveres fra chokoladecremen og de friske bær), hvilket kan være forfriskende i sommervarmen, hvor man måske ikke har lyst til de meget søde og tunge desserter.
TIP! Tærten kan toppes med alle slags bær og udskåren frugt – alt efter hvad der lige er i sæson.
Tærte til 8 personer
Bund
300g mandelmel (lavet af blancherede mandler)
6 tsk. fedtreduceret mandelmel (kokosfibre kan også anvendes)
2 knsp. Himalayasalt
1 tsk. vanillepulver
3 æg
Creme
2 ds. køleskabskolde kokosmælk á 400 ml (du skal kun bruge den fede kokoscreme)
100g daddelsirup eller ahornsirup eller mild honning
1 tsk. vanillepulver
150g mørk chokolade
Toppings
300g jordbær
150g ribs
150g solbær
4 spsk. kakaonibs
4 spsk. frysetørrede jordbær (i små stykker)
Creme
1. Kombiner den fede kokoscreme (gem evt. ‘kokosvandet’ til brug i smoothies, supper, o.lign.), sirup og vanillepulver i en lille kasserolle.
2. Varm ingredienserne op, under jævnlig omrøring, til lige under kogepunktet.
3. Tag gryden af varmen og tilsæt den mørke chokolade.
4. Lad chokoladen smelte i den varme kokosblanding under rimelig konstant omrøring.
5. Når chokoladecremen er rørt ensartet, glat, fed og cremet, køles den af og stilles på køl i min. 8 timer.
6. Cremen bliver fastere efter en tur på køl.
7. Tag chokoladecremen ud af køleskabet 5-10 minutter inden den skal bruges og pisk den efterfølgende godt igennem med en gaffel (for en luftigere creme), inden den smøres på tærtebunden.
Bund
1. Rør de tørre ingredienser sammen.
2. Tilsæt æggene og bland dejen godt sammen.
3. Fordel tærtedejen jævnt i et smurt eller bagepapirsbeklædt tærtefad.
4. Bag bunden i en forvarmet ovn på 150C i ca. 30 minutter.
Toppings
1. Skær jordbærrene i kvarte.
Tærten samles
1.Fordel chokoladecremen på (den helt afkølede) tærtebunden og top med jordbær, ribs og solbær.
2. Fordel pistacienødder, kakaonibs og frysetørrede jordbær over tærten og server.
Kunne du li’ opskriften?
Du finder mange flere lignende opskrifter i mine eBøger, som alle netop nu er sat ned med min. 50%!
Se de forskellige titler, priser og se uddrag fra bøgerne – med masser af gratis opskrifter! – lige her i min shop.
Tilmeld dig mit nyhedsbrev!
Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få lækre opskrifter og viden om naturlig sundhed leveret direkte i din indbakke.
Lige nu får du en rabatkode, så du kan spare 25% på din første konsultation samt eBogen ‘Boost dit immunforsvar’, når du tilmelder dig – tilmeld dig her
Har du spørgsmål til opskriften eller har du måske afprøvet den og vil du fortælle, hvad du synes om den?
Skriv meget gerne en kommentar nedenfor – jeg ser frem til at høre fra dig!
Disclaimer: Information, råd og opskrifter i dette blogindlæg kan ikke stå i stedet for diagnosticering, behandling og vejledning hos egen læge og følges på eget ansvar.