Hvad er bedre end Nutella?
Hjemmelavet hasselnøddecreme (á la Nutella) – der ikke er proppet med raffineret sukker, palmeolie af tvivlsom (men dog i nyere tid (lader det til) relativt bæredygtig) kvalitet, som desuden også er mejerifri (det er et must for nogle) og som faktisk indeholder mere end sølle 13% hasselnødder (ja, almindelig nutella indeholder kun 13% nødder!).
Her har jeg lavet en crunchy version af det populære smørrepålæg, men hvis man vil have det smooth, så kan de hakkede hasselnødder udelades – det er en super nem opskrift uanset!
Hasselnøddecremen serves her til mandelvafler, men er selvfølgelig også lækker på ristet rugbrød, lyst brød, sweet potato toast (virkeligt lækkert faktisk – prøv det!), boller (lav fx fastelavnsbollerne og spis dem som almindelige boller), knækbrød (udelad løg- og hvidløgskrydderiet), pandekager (også kartoffelpandekagerne – udelad løg- og hvidløgspulver, paprika og sort peber og erstat evt. med lidt ekstra mandelmel og tilsæt måske ½-1 tsk. vanillepulver), mellem lagkagebunde, som topping på frugtsalat og isdesserter og hvor du ellers normalt ville spise Nutella (med en ske direkte fra glasset tæller altså også som serveringsmulighed…).
TIP! Alle slags nøddesmør kan bruges – fx mandelsmør og cashewsmør, men også peanutbutter er lækkert (erstat de hakkede hasselnødder med hakkede peanuts, hvis du anvender peanutbutter)
Til ca. 2 dl crunchy hasselnøddecreme
100g hasselnøddesmør (gerne af ristede nødder – købes i helsekostbutikker eller laves nemt derhjemme – se her hvordan)
40g ahornsirup
40g kokosolie uden smag, blødgjort
30g kakaopulver
25g hasselnødder, tørristede
Himalayasalt
1. Hak hasselnødderne groft og rør alle ingredienserne sammen.
2. Smag hasselnøddecremen til med Himalayasalt.
3. Opbevar hasselnøddecremen på et skoldet glas på køl i op til en uge.
Kunne du li’ opskriften?
Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få lækre opskrifter og viden om naturlig sundhed leveret direkte i din indbakke.
Lige nu får du eBogen ‘Boost dit immunforsvar’ samt mailserien ‘De 7 bedste tips til en vinter med færre sygedage’ , når du tilmelder dig – tilmeld dig her
Har du spørgsmål til opskriften eller har du måske afprøvet den og vil du fortælle, hvad du synes om den?
Skriv meget gerne en kommentar nedenfor – jeg ser frem til at høre fra dig!
Disclaimer: Information, råd og opskrifter i dette blogindlæg kan ikke stå i stedet for diagnosticering, behandling og vejledning hos egen læge og følges på eget ansvar.