Lækre – og ikke mindst meget nemme – figenkugler med hampefrø.
Jeg lavede for nylig figenstænger af figner, dadler og hampefrø og det smagte virkeligt lækkert.
Den tørrede frugtmasse kunne dog sagtens klare mere smag og efter at have forbedret lidt på opskriften og tilsat diverse smagsgivere som lakrids og vanille, er jeg nu godt tilfreds med smagen.
Resultatet er raffineret med mange spændende smagsnuancer og måske mere en voksen- end en børnekugle.
Hvis det giver mening?
I opskriften anvendes hampefrø, som er rige på bl.a. protein og omega 3 fedtsyrer. Frøene knaser dejligt og smager meget friskt og nøddeagtigt. Frøene er gode i både det søde og salte køkken og kan fx også bruges som drys på supper og salater.
Til 12-16 mundrette kugler
100g bløde tørrede figner
50g udstenede bløde dadler – gerne Medjool dadler
50g afskallede hampefrø
½-1 tsk. lakridsekstrakt
Kornene af 1 vanillestang
¼ tsk. havsalt
Tørristede sesamfrø til at rulle i
Klip den hårde stilk af de tørrede figner.
Klip figenkødet i mindre bidder.
Ælt de udstenede dadler sammen med figenstykker, lakridsekstrakt, vanillekorn og havsalt.
Når frugtmassen er samlet, tilsættes hampefrøene. Ælt ingredienserne godt sammen.
Rul dejen ud i en pølse, som nemt kan hakkes over i stykker, der trilles til kugler.
Tril 12-16 mundrette kugler af figenmassen.
Rul kuglerne i tørristede sesamfrø og nyd straks.
Eventuelle rester kan opbevares i en lukket beholder på køl, hvor holdbarheden vil være et par uger.
Kunne du li’ opskriften?
Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få lækre opskrifter og viden om naturlig sundhed leveret direkte i din indbakke.
Lige nu får du helt gratis mini eBogen ‘1-2-3-IS’, når du tilmelder dig – tilmeld dig her
Har du spørgsmål til opskriften eller har du måske afprøvet den og vil du fortælle, hvad du synes om den?
Skriv meget gerne en kommentar nedenfor – jeg ser frem til at høre fra dig!